Кримінал

У Чернігові виявили крадіжку газу (Фото)

Працівники відділу обслуговування вузлів обліку газу «Чернігівгазу» приїхали до приватного будинку, щоб зняти лічильник на планову повірку.

«На час, поки проводитиметься повірка, на заміну встановили інший лічильник. Після монтажу увімкнули плиту, перевіряємо лічильник на працездатність, а він – не працює. Встановили інший – така ж ситуація. Щоб впевнитися у справності обох, зняли лічильник, поставили заглушку на вхідний штуцер, а з вихідного йде газ. Поміняли заглушку місцем – із вхідного теж йде газ. Сумнівів уже не виникало – незаконна врізка», – каже провідний інженер Євген Чернявський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє ніжинців брали онлайн-кредити на чужі паспорти

Фахівці «Чернігівгазу» знайшли незаконну врізку, що була прихована у стіні будинку. Такий вчинок – це порушення не лише умов постачання та розподілу газу, а й правил безпеки, що наражає на ризик інших людей. Газовики від’єднали споживача від газової мережі.

Щоб знову користуватися газом, він має сплатити за нове підключення та за ті кубометри газу, які пройшли повз лічильник, причому за граничними об’ємами споживання (розділ 11 Кодексу ГРМ).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button