Кримінал

У Чернігові затримали викрадачку речей в 11-річного хлопчика, який збирав гроші на потреби ЗСУ

Чернігівські поліцейські встановили викрадачку особистих речей в 11-річного хлопчика, який збирав гроші на потреби ЗСУ.
Учора до поліції звернулась мешканка Чернігова з повідомленням про крадіжку, від якої постраждав її малолітній син. За словами заявниці, в хлопчика біля одного з супермаркетів міста вкрали сумку.

На місце одразу прибули слідчо-оперативна група та дільничний офіцер поліції. Правоохоронці встановили, що в момент скоєння крадіжки потерпілий хлопчина якраз був зайнятий волонтерською діяльністю. Попри юний вік, дитина свідомо взялася допомагати українським військовим. 11-річний хлопчик удома самостійно виготовляє плетені браслети на руку та продає їх біля місцевого супермаркету. Виручені гроші збирає для передачі їх на потреби ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимагали гроші у молодика: на Чернігівщині затримали групу зловмисників

Як пояснив підліток, сумку з особистими речами він поклав біля магазину, а сам із товаришем відійшов неподалік продавати браслети. За деякий час він виявив, що сумка зникла.

«Отримавши інформацію від малолітнього потерпілого та його матері, ми негайно розпочали розшукові заходи, — розповів старший дільничний офіцер поліції Роман Овчаренко. — Невдовзі ми встановили особу зловмисниці. Нею виявилась 48-річна місцева мешканка».

Жінка зізналася у скоєному. Викрадену сумку з мобільним телефоном та іншими речами потерпілого хлопчика у неї вилучено.
Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану), карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Досудове розслідування триває.

298778509_172032008658558_5695371943577667803_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button