Кримінал

У Козелецькому районі незаконно вирубали більше 60 дерев (Фото)

Фахівцями Державної екологічної  інспекції  у Чернігівській області під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території  Козелецького району виявлено незаконну рубку дерев у прибережній захисній смузі вздовж берега старого русла р. Десна  біля с. Соколівка. Зокрема, знищено 62 дерева (59 породи верба та 3 тополі).

Дерева залишені на місці та знаходяться на березі водойми, а деякими перегороджено польові дороги, які ведуть до річки. Окрім того, порубковими рештками та частинами зрубаних дерев перегороджено та захаращено вхід старого русла в р. Десну. Переважна більшість незаконно зрубаних дерев відноситься до категорії сироростучі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ботанічному заказнику на Чернігівщині незаконно порубали дерева

На місці події, осіб, причетних до знесення зелених насаджень, не виявлено. Інспекторами викликано слідчо-оперативну групу Козелецького відділення поліції.

Проведено розрахунки розмірів збитків, заподіяних внаслідок незаконної рубки, на загальну суму 515 989 гривень.

З метою встановлення осіб порушників, притягнення їх до відповідальності та відшкодування завданих збитків відповідні матеріали направлено до Козелецького відділення поліції Ніжинського відділу поліції  ГУНП в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Екоінспекція

Ще статті по темі

Back to top button