Кримінал

У Ніжині псевдобанкір видурив у жінки майже 100 тисяч

5 січня до поліції звернулася 52-річна мешканка Ніжина, яка повідомила, що постраждала від шахрайських дій. Потерпілій зателефонував невідомий чоловік, представляючись працівником служби безпеки банку.

Незнайомець повідомив, що з банківського рахунку жінки відбулося зняття коштів, тому аби відслідкувати рух грошей, необхідно продиктувати реквізити своєї банківської картки. Що потерпіла і зробила. Після чого виявила зникнення 92 тисяч гривень зі свого банківського рахунку. Про це повідомляють у поліції Ніжинського району.

Будучи ошуканою, жінка звернулася до поліції. За даним фактом правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: не виконуйте вказівок незнайомих осіб, що пов’язані з переведенням коштів, у телефонних розмовах не надавайте жодних відомостей зі своєї картки. Якщо вам висувають умову, що для виконання певних дій потрібно назвати пін-код вашої картки або одноразовий пароль з SMS-повідомлення — негайно завершуйте розмову. Це шахрай!

Банківські працівники не мають права питати секретні дані ваших карток. Так вчиняють лише шахраї.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button