Кримінал

У Ніжині землю під будівництво отримали в «обхід» закону

Ніжинською місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного набуття у користування земельної ділянки під забудову однією з приватних комерційних структур.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, комунальне підприємство м. Ніжина ще у 2014 році отримало в постійне користування 0,35 га земель для будівництва багатоквартирного житлового будинку. Вже через три місяці підприємство уклало з іншим суб’єктом господарювання договір про забудову із внеском у спільну діяльність цієї земельної ділянки. У свою чергу забудовник забезпечив будівництво будинку та його фінансування.

Водночас договором передбачено, що вихід комунального підприємства зі спільної діяльності чи припинення дії договірних відносин з інших причин не порушує обсяг прав приватної структури на використання землі до завершення будівництва.

Зважаючи на такі умови, підприємець набув права користування земельною ділянкою для будівництва поза конкурсом і для відповідних рішень міської ради з суттєвим обмеженням права власності територіальної громади на цей об’єкт.

З метою захисту інтересів держави та недопущення надання земельних ділянок із порушенням встановленого законодавством порядку місцева прокуратура звернулася до господарського суду області з вимогою визнати вказаний договір про спільну діяльність недійсним.

Робота органів прокуратури області щодо попередження незаконного використання земель триває.

Ще статті по темі

Back to top button