Кримінал

У Новгород-Сіверській громаді спіймали рибних браконьєрів

24 травня Чернігівський рибоохоронний патруль під час спільного рибоохоронного рейду разом із представниками Сектору водної поліції ГУНП області на водоймах Новгород-Сіверського району викрив два грубі порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Лісконоги Новгород-Сіверської громади виявлено двох порушників, які під час нересту виловлювали рибу за допомогою заборонених знарядь лову. Про це повідомили у Чернігівському рибоохоронному патрулі.

У першому випадку житель м. Шостка Сумської області в протизаконний спосіб, за допомогою 2 од. простих сіток виловив 143 екз. риби: плітка – 68 екз., плоскирка – 46 екз., лин – 16 екз., окунь – 11 екз. та щука – 2 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, становили 245 582 грн.

У другому випадку мешканець м. Новгород-Сіверський за допомого сітки простої незаконно виловив 31 екз. риби: плоскирка – 19 екз., карась сріблястий – 7 екз., окунь – 2 екз., щука – 2 екз. та лин – 1 екз. Збитки становили 55 641 грн.

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіція внесла відомості про вчинені правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині браконьєри наловили риби майже на 55 тисяч гривень

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, прохання оперативно повідомляти на гарячу лінію Чернігівського рибоохоронного патруля (099) 112-13-44 (цілодобово).

Довідкова інформація:

На території Чернігівської області діє заборона на вилов водних біоресурсів до 10 червня (включно) – у всіх водосховищах, до 30 червня – в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, включно з тими, що тимчасово заливаються водою в період весняної повені). Крім того до 30 червня (включно) діє заборона на вилов раків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button