Кримінал

У понад 100 тисяч гривень обійдеться незаконна риболовля браконьєру з Ніжина

28 жовтня 2023 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду з працівниками Сектору водної поліції області на водоймах Ніжинського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На р. Десна, поблизу с. Воловиця Комарівської громади виявлено жителя м. Ніжин, який ловив рибу за допомогою 8 од. заборонених знарядь лову — сіток ппростих. В протизаконний спосіб порушник добув 59 екз. риби, загальною вагою понад 30 кг: карась сріблястий – 44 екз., плоскирка – 10 екз. та щука – 5 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 102 544 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом вихідних патрульні Чернігівщини затримали 22 п’яних водіїв

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Ніжинського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи будуть направлені до Борзнянського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності. Водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучено.

Довідкова інформація:

З 1 листопада 2023 року на водоймах Чернігівської області розпочинається заборона вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський рибоохоронний патруль

Ще статті по темі

Back to top button