Кримінал

У прикордонні Чернігівщини викрили масштабне нелегальне виробництво низькоякісної солярки (Відео)

Нелегальне виробництво дизпалива викрили оперативні співробітники Чернігівського прикордонного загону із детективами головного підрозділу БЕБ України.

За інформацією прикордонників було розпочате кримінальне провадження щодо незаконних махінацій з підакцизними товарами. Під час розслідування встановлено, що дизельний сурогат нелегально виробляли на підприємстві нафтопереробного сектору, розташованому в прикордонному населеному пункті Чернігівського району. Посадові особи підприємства організували масштабне виробництво низькоякісного пального, яке отримували шляхом додавання до нафтопродуктів різних розчинників.

Для уникнення сплати податків вироблену продукцію розповсюджували в інші регіони України, як сировину та продавали за готівку через мережу незаконних АЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 15 років ув’язнення засуджено батька з Чернігівщини, що систематично ґвалтував власну доньку

За оцінкою слідства, лише через ухиляння від сплати акцизного податку фігуранти схеми нанесли державі збитків на більш як 12 мільйонів гривень. В рамках розслідування оперативники Чернігівського прикордонного загону спільно зі співробітниками підрозділу детективів із захисту економіки у сфері обігу підакцизних товарів головного підрозділу БЕБ України провели санкціоновані обшуки в п’ятьох місцях накопичення та збуту фальсифікованого пального. Силову підтримку цих заходів забезпечували бійці 10-го мобільного прикордонного загону. Під час обшуків вилучено більше 1000 тонн дизпалива, зразки якого направлено на експертизу. Також вилучили інші речі, які можуть допомогти довезти незаконну діяльність фігурантів схеми: комп’ютерну техніку, документацію тощо.

Досудове розслідування злочину, передбаченого ч. 2 ст. 204 КК України здійснюють детективи БЕБ за оперативного супроводження головного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Держприкордонслужба. Північний кордон

Ще статті по темі

Back to top button