Кримінал

У прикордонній громаді Чернігівщини браконьєри наловили риби на понад 490 тисяч гривень

2 липня Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході спільного рибоохоронного рейду разом з представниками прикордонної служби області на водоймах Новгород-Сіверського району викрито грубе порушення Правил рибальства.

На озері поблизу с. Каменська Слобода Новгород-Сіверської громади виявлено двох порушників, які рибалили з човна за допомогою 15 од. заборонених знарядь лову: 2 од. сіток простих і 13 од. сіток поріжних. В протизаконний спосіб порушники добули 286 екз. риби, загальною вагою 128 кг: карась сріблястий – 134 екз., лин — 64 екз., плітка — 26 екз., плоскирка — 23 екз., лящ — 17 екз., щука — 11 екз. та окунь 11 екз. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 491 725 грн. Браконьєрами виявилися жителі с. Семенівка Семенівської громади Новгород-Сіверського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хмільні вихідні»: патрульні затримали 17 п’яних водіїв на Чернігівщині

На місце інциденту була викликана слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського РВП ГУНП у Чернігівській області. Нацполіцією відомості про вчинене правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань.

На порушників складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть направлені до Новгород-Сіверського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Водні біоресурси, заборонені знаряддя лову, гумовий човен та автомобіль ВАЗ 2109 вилучено.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button