Кримінал

У прилучанки шахрай із картки зняв кругленьку суму

Із заявою про зняття з банківської картки 15 тисяч гривень по допомогу до поліції звернулася 57-річна прилучанка. Вона повідомив, що на її мобільний телефон зателефонувала невідома особа, назвалася працівником служби безпеки одного з банків.

Про це йдеться на сторнці «Поліція Прилуки» у Facebook.

У розмові з потерпілою аферист дізнався реквізити банківської картки. І як наслідок – із картки одразу зникли всі кошти – 15 тисяч гривень.

У розпачі жінка звернулася до поліції. Інформація про подію внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розшукує фейкових банкірів, які зняли з картки чоловіка суму грошей

Поліція ще раз нагадує: ніколи не поспішайте ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку та впевніться в тому, що інформацію запитують дійсно представники банку і з обґрунтованою метою. У жодному разі не повідомляйте своїх даних по телефону. Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій.

Ще статті по темі

Back to top button