Кримінал

У Прилуках поліцейські зупинили водія під кайфом

Наглядаючи за дорожнім рухом, патрульні зупинили автомобіль «Мерседес». Під час огляду в салоні поліцейські виявили наркотичні речовини, направили їх на дослідження. Відкрито кримінальне провадження.

Автопатруль Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області ніс службу з нагляду за дорожнім рухом у місті Прилуки. На центральній вулиці поліцейські помітили легковик, характер руху якого викликав підозри у спроможності водія керувати транспортним засобом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець отримав 4 роки ув’язнення за наркотики

Поліцейські зупинили автівку та перевірили водія на стан сп’яніння. Під час спілкування з водієм підозри поліцейських підтвердилися – чоловік перебував у неадекватному стані, на що вказували порушена координація рухів та нечітка мова.

Освідування показало, що в організмі чоловіка присутні наркотичні речовини. Правоохоронці також помітили в салоні автомобіля наркотики, їх водій погодився добровільно видати.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції. Криміналіст виявив у чоловіка чотири пластини заборонених пігулок загальною кількістю 27 штук. Все вилучене направлено на експертизу.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Також на водія поліцейськими складений адміністративний протокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння)

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button