Кримінал

У Прилуках викрили незаконний продаж фальсифікованого алкоголю


Співробітники Прилуцького районного відділу поліції спільно з оперативниками карного розшуку Головного управління Нацполіції в Чернігівській області в ході обшуку вилучили у крамниці майже 200 літрів фальсифікованого алкоголю.

13 липня в ході проведення оперативних заходів з протидії злочинам в сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних напоїв, тютюнових виробів та в рамках слідчих дій у раніше розпочатому кримінальному провадженні, поліцейські провели санкціонований обшук у приміщенні магазину 39-річного прилучанина. Про це повідомили у поліції Чернігівськоі обоасті.

Попередньо поліцейські отримали інформацію про те, що саме в цій крамниці здійснюється реалізація фальсифікованого алкоголю.

У ході обшуку поліцейські вилучили близько 200 літрів рідини з характерним запахом спирту (конкретний хімічний склад встановить експертиза). Рідина була розфасована у прозорі пластикові ємності, по 5 літрів кожна. Також поліцейські вилучили пусті пластикові ємності для розливу готової продукції та каністру із залишками спиртової суміші невідомого походження.

Все вилучене поліцейські направили на проведення експертних досліджень.

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції розслідують кримінальне провадження за частиною 1 статті 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Такі дії караються штрафом від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Прилуцька окружна прокуратура.

Досудове розслідування триває.

Ще статті по темі

Back to top button