Кримінал

У Прилуках водій запропонував патрульним 100 доларів «відкупних»

В Прилуках група реагування патрульної поліції зупинила водія, автомобіль якого не мав відповідних технічних елементів. Під час складання адмінматеріалів поліцейські виявили у чоловіка наркотики і правопорушник спробував відкупитися 100 доларами США. Відносно хабародавця відкрито кримінальне провадження.

Увечері 15 вересня під час несення служби поліція зупинила автомобіль «ЗАЗ», який не відповідав технічному стану. Під час перевірки документів виявилося, що водія не має посвідчення. В ході складання адміністративних матеріалів чоловік почав нервувати і на запитання, чи є в салоні щось заборонене, став агресивним. При поверхневому огляді поліцейські виявили у чоловіка блістер з пігулками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовцю ДАБІ, що погорів на хабарі, обрано запобіжний захід

На місце події прибула слідчо-оперативна група Прилуцького відділу поліції. Поліцейським чоловік добровільно видав з кишені куртки паперові згортки, в яких містилися таблетки невідомого походження, медичний шприц, заповнений рідиною прозорого кольору, дві ампули з медичними препаратами.

Чоловіку запропонували проїхати до медичного закладу для перевірки на стан сп’яніння. Аби уникнути відповідальності водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 100 доларів США.

Факт дачі неправомірної вигоди правоохоронці задокументували, гроші та заборонені речовини — вилучили.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Максимальна санкція статті передбачає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Також розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання зберігання чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років.

Відносно чоловіка також складено два адміністративні матеріали за частиною 2 статті 126 та частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше чоловік вже неодноразово притягувався до відповідальності за вживання та збут наркотичних засобів. Досудове розслідування триває.

Поліція м. Прилуки

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button