Кримінал

У Прилуцькому районі викрили діяльність нарколабораторії

У Прилуцькому районі слідчі та оперативники карного розшуку Прилуцького райвідділу поліції задокументували злочинну діяльність групи трьох мешканців міста Прилуки, які спеціалізувалася на виготовленні психотропних речовин. Щоразовий злочинний прибуток угруповання складав майже 40 тисяч гривень. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Затриманню передувала кропітка робота та тривале оперативне супроводження і документування злочинної діяльності членів групи. Впродовж кількох місяців поліцейські встановили особи всіх співучасників — місцевих мешканців, віком від 27 до 39 років.

Учора поліцейські провели одночасні санкціоновані обшуки за місцем облаштованої лабораторії та за місцями мешкання усіх членів угруповання.

Під час слідчих дій поліцейські становили, що нарколабораторія була облаштована у приватному будинку одного із сіл району подалі від людських очей, в якій відбувалося виготовлення особливо небезпечної психотропної речовини «амфетамін». У вказаному будинку під час обшуку виявили велику кількість різноманітного обладнання для виготовлення психотропних речовин, раніше вироблену незаконну «продукцію» та інгредієнти для нових партій.

За місцем мешкання інших учасників групи поліцейські виявили складові для виготовлення психотропних речовин, каністри з хімічними речовинами, мірні пляшки, мобільні телефони, ваги, банківські картки та вже готові до вживання психотропні речовини. Також вилучено низку інших речових доказів. Крім того, у одного із зловмисників поліцейські вилучили гранату із запалом до неї, пістолет та патрони.

Все вилучене поліцейські направили на проведення експертних досліджень.

Поліцейські встановили, що лідерські функції виконував наймолодший учасник групи. Чоловіки робили закупки інгредієнтів для виготовлення психотропних речовин через мережу Інтернет. У пристосованому приміщенні вони самостійно виготовляли психотропні речовини, фасували їх та реалізовували різними способами: як через передачу з рук в руки від продавця до покупця, так і через Інтернет.

Слідчі під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури готують зловмисникам повідомлення про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) та частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами).

Наразі двоє членів угруповання затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button