Кримінал

У жителя Чернігівського району вилучили незаконну зброю

Поліцейські відділення №2 (селище Ріпки) Чернігівського райуправління поліції спільно з прикордонниками під час санкціонованого обшуку в господарстві жителя району вилучили обріз гвинтівки Мосіна та набої до вогнепальної зброї.

Про це повідомляють у поліції Чернігівського району.

Під час санкціонованих обшуків на території Любецької громади поліцейські виявили та вилучили в 55-річного чоловіка обріз гвинтівки Мосіна без маркування, а також майже 200 набоїв до стрілецької зброї різних калібрів.

Вилучені речові докази поліцейські направили на проведення експертних досліджень.

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами (ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожують до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Нагадуємо: поліцейські продовжують здійснювати оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу нелегальної зброї, боєприпасів, вибухівки та виявлення наркозлочинів. 

Поліція наголошує, що за носіння, зберігання, придбання, передачу або збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу встановлено кримінальну відповідальність.

Ще статті по темі

Back to top button