Кримінал

Уклав збиткові угоди на постачання врожаю: чернігівські поліцейські повідомили підозру екскерівнику держпідприємства

Сума завданих збитків становить майже 3,5 млн грн.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі слідчого управління обласної поліції, перебуваючи на посаді керівника державного підприємства в аграрній сфері, зловмисник уклав невигідні та збиткові угоди. Відповідно до договору поставки комерційна структура мала отримати майбутній врожай з угідь на Чернігівщині. Однак вартість врожаю, зазначена у договорі, була значно нижче ринкових на час його збирання.

Внаслідок службової недбалості посадовця державі були завдані збитки на суму майже 3,5 млн грн. Даний факт підтверджується висновком експертного дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині протягом вихідних затримали 13 п’яних водіїв

На підставі отриманих доказів колишньому посадовцю – мешканцю Києва – правоохоронці повідомили про підозру ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Чернігівська обласна прокуратура.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Ще статті по темі

Back to top button