Кримінал

Умисне зберігання дитячої порнографії: викрито мешканця Ніжина

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури викрито факт умисного одержання доступу до дитячої порнографії  з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем та умисне зберігання дитячої порнографії мешканцем м. Ніжина (ч. 1 ст. 301-1 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 55-річний місцевий мешканець протягом 2021 року вивантажував з мережі Інтернет і зберігав у своєму комп’ютері порнографічну продукцію, в тому числі за участі дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція затримала чернігівця, який викрадав бази даних

Під час проведення обшуку за місцем проживання користувача IP-адреси та портів, з використанням яких вивантажувався вказаний контент, виявлено й вилучено системний блок, на якому зберігався значний обсяг фото- та відеоматеріалів, що містять ознаки дитячої порнографії.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та призначення відповідних експертиз.

Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, оперативний супровід здійснює відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області ДКП НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у виді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка. Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button