Кримінал

Уродженець Кабардино-Балкарії відсидить 11 років за розбій на Чернігівщині

В апеляційному порядку прокурорами Чернігівської обласної прокуратури доведено законність і справедливість вироку щодо уродженця Кабардино-Балкарії, якого в січні поточного року Чернігівським районним судом області засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна за вчинення злочинів, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 187  КК України (розбій).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судитимуть розбійників, що напали на пенсіонерів на Чернігівщині (Фото)

Відповідно до вироку суду першої інстанції у лютому 2017 року обвинувачений за попередньою змовою з особами, матеріали щодо яких виділені в окреме провадження, з метою заволодіння чужим майном, проникли до будинку потерпілого в місті Чернігові та шляхом нанесення побоїв, мучення, інших насильницьких дій, заволоділи його майном на суму понад 37 тис. грн.

Продовжуючи свої злочинні наміри, через кілька днів ті ж самі особи з метою наживи проникли до будинку інших потерпілих у місті Сновськ і, застосовуючи насильство до них, заволоділи майном на суму понад 7 млн грн.

В апеляційному суді прокурор наполягав на законності вироку суду першої інстанції, його обґрунтованості та вмотивованості.

Відтак суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту, яка просила скасувати вирок районного суду та закрити кримінальне провадження щодо обвинуваченого за недоведеністю його вини в інкримінованих злочинах.

Вирок набув законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button