Кримінал

В Новій Басані чоловік обкрадав магазини і аптеки (Фото)

Слідчі Ніжинського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури здійснюють розслідування фактів понад десяти крадіжок із закладів торгівлі, вчинених в Новій Басані в умовах воєнного стану.

19 квітня до поліції Ніжинщини надійшла заява про крадіжку з магазину будівельних матеріалів в селі Нова Басань, скоєну в період тимчасової окупації села російськими військами.

Співробітники кримінальної поліції Ніжинського райвідділу поліції провели низку оперативно-розшукових заходів і невдовзі встановили, що до крадіжки причетний 35-річний місцевий мешканець. Чоловік зізнався у скоєному та добровільно видав викрадені речі — електричні прилади та будівельні матеріали.

20 квітня зловмисникові було оголошено про підозру у вчиненні злочину за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Покарання згідно з нею — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурори фіксують воєнні злочини в селищі Михайло-Коцюбинське (Фото)

Підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Крім цього, поліцейські встановили, що цей зловмисник причетний щонайменше до ще десяти крадіжок, вчинених також у Новій Басані.

Скориставшись певним правовим вакуумом у період перебування окупантів у селі та під час їхньої панічної втечі, крадій регулярно проникав до зачинених магазинів та аптек. Його здобиччю стали харчі та алкогольні напої, електроприлади, будівельні матеріали, лікарські засоби, канцелярське приладдя і навіть дитячі соски.

Наразі поліцейські продовжують документування фактів злочинної діяльності викритого крадія з метою притягнення його до кримінальної відповідальності за всі скоєні злочини.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button