Кримінал

В’їхав п’яним у дерево, а загинув пасажир: на Чернігівщині засуджено водія

Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу  прокурора та потерпілого, в якій вони просили скасувати вирок одного із районних судів області  в частині призначеного засудженому покарання у зв’язку з його м’якістю та ухвалити новий, посиливши визначене для чоловіка покарання.

У судовому засіданні підтверджено, що обвинувачений  у лютому 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухався  автомобілем дорогою поза межами населених пунктів. При повороті не вибрав безпечної швидкості та змінив напрямок руху. В результаті таких дій  виїхав за межі проїзної частини, де здійснив наїзд на придорожнє дерево. Фатальним наслідком стала смерть пасажира автомобіля від отриманих тілесних ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині автівка зіштовхнулася із бензовозом

Вироком суду першої інстанції фігуранта за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого), звільнено від відбування призначеного покарання у виді 4 років позбавлення волі із випробуванням.

Під час першого апеляційного розгляду, який відбувся у листопаді 2019 року, апеляційний суд не погодився з доводами прокурора та потерпілого (сина загиблого) про м’якість призначеного покарання і залишив вирок без змін.

Не погоджуючись з такою позицією, прокурор звернувся до суду з касаційною скаргою, в якій вказав, що призначене покарання має бути необхідним і достатнім для виправлення особи, запобігати вчиненню нею нових злочинів та відповідати ступеню тяжкості вчиненого злочину.

Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу сторони обвинувачення, скасував ухвалу суду апеляційної інстанції, призначивши новий апеляційний розгляд.

Апеляційний суд погодився з доводами сторони обвинувачення та засудив винного до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button