Кримінал

Виклик із «сюрпризом»: у чернігівця вилучили боєприпаси

Прибувши на виклик за фактом домашнього насильства, який не підтвердився, співробітники Чернігівського райуправління поліції виявили в помешканні заявника набої до автоматичної зброї, боєприпас до підствольного гранатомета та корпус гранати Ф1. 

У ніч на 8 грудня до поліції зателефонував 31-річний чернігівець зі скаргою на свою співмешканку, яка нібито чинить домашнє насильство.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліцейські прибули на виклик і швидко з’ясували, що насильство вигадане. Заявник лише посварився зі своєю співмешканкою і захотів у такий спосіб її провчити, викликавши поліцію.

Натомість виявилося, що у своїй оселі чоловік зберігає боєприпаси. Слідчо-оперативна група Чернігівського райуправління поліції виявила та вилучила кілька десятків набоїв до автоматичної зброї, боєприпас до підствольного гранатомета, корпус ручної гранати та інші вибухонебезпечні предмети.

Вилучені речові докази спрямовано на експертизу. Наразі поліцейські з’ясовують обставини, за яких боєприпаси потрапили до правопорушника. 

Слідчий поліції відкрив кримінальне провадження за ч. 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 7 років. 

Також громадянин понесе відповідальність за завідомо неправдивий виклик поліції. На заявника складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще статті по темі

Back to top button