Кримінал

Вимагали віддати неіснуючі борги: на Чернігівщині затримали злочинну групу

Слідчі обласної поліції задокументували 11 фактів вимагання грошей у мешканців Чернігова та повідомили фігурантам про підозру у скоєнні злочинів у складі організованого злочинного угруповання в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, до поліції надійшли звернення мешканців Чернігова про те, що невідомі чоловіки вимагають у них гроші під приводом погашення неіснуючого боргу. Заявники зазначили, що вимагачі застосовували до них фізичне насильство та психологічний тиск. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Поліцейські негайно спланували операцію затримання вимагачів. Вона була реалізована оперативниками карного розшуку поліції Чернігівщини спільно з СБУ під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури. Правоохоронці встановили місця перебування зловмисників і провели їх одночасне затримання в різних містах України. Ними виявилися троє учасників організованої злочинної групи, які залучали до своєї протиправної діяльності інших осіб.

Слідчий слідчого управління поліції Чернігівської області повідомив фігурантам про підозру у вчиненні вимагань у складі організованої злочинної групи в умовах воєнного стану (за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.
Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button