Кримінал

Водію, що збив чоловіка біля Кіптів, загрожує до 8 років ув’язнення

Чернігівською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 58-річного водія, який скоїв смертельне ДТП на автодорозі «Київ-Чернігів-Нові Яриловичі».

Водію орган досудового розслідування інкримінує порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства 28 жовтня 2020 року водій автомобіля «Honda-Stream», рухаючись з міста Києва в напрямку Чернігова, під’їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу в селі Кіпті Козелецького району, проявив неуважність, неправильно оцінив дорожню обстановку, яка склалась, перевищив максимально дозволену швидкість у населеному пункті, у результаті чого здійснив наїзд на пішохода, який переходив проїзну частину, ведучи велосипед у руках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на Новий рік «вибухнув» контейнер (Фото)

Як наслідок, чоловік помер на місці пригоди від отриманих ушкоджень.

Наразі досудове розслідування за вказаним фактом завершено.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button