Кримінал

Водію, що збив трьох людей на переході, загрожує до 8 років ув’язнення

Під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що заподіяли  потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

У    ході досудового розслідування встановлено, що 25.05.2021 близько 23 год. житель м. Прилуки, керуючив стані алкогольного сп’янінняавтомобілем ВАЗ 2115,рухаючись проїзною частиною по вул. Київська в м.Прилуки,неправильно оцінив дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху та наближаючись донерегульованого пішохідного переходу, розташованому біля перехрестя вул. Київська – Ю.Коптєва – Незалежності,   на якому перебували пішоходи, не зменшив швидкості аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого здійснив наїзд на пішоходів – двох чоловіків та дівчину.

У результаті дорожньо-транспортної пригодипішоходи отримали різного ступеню тяжкості тілесні ушкодження, у тому числі тяжкі тілесні ушкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові автівка на «зебрі» збила жінку (Відеофакт)

Після вчинення ДТП, водія автомобіля ВАЗ 2115  затримано в порядку ст.208 КПК України.

На підставі зібраних досудовим розслідуванням доказів Прилуцькою окружною прокуратурою затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.286-1 КК України та подано до слідчого судді клопотання про обранняпідозрюваному запобіжного заходу.

Слідство триває.

Довідково: ч.2 ст.286-1 КК України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button