Кримінал

Втратила майже 40 тисяч гривень: на Чернігівщині жінка потрапила у пастку шахраїв

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток і паролі нібито для зарахування грошей.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

На гачок шахраїв потрапила 51-річна мешканка Ніжина. З її банківського рахунку зникло приблизно 37 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паперові копії величних споруд Європи: на Чернігівщині учні школи мистецтв створили незвичайні капелюшки

Жінка розповіла поліцейським, що в месенджері Viber вона побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги» та зацікавилася ним. Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням і ввела всі реквізити своєї банківської картки та пін-код. Після виконання цих умов з її рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу» або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин» — ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї! Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button