Кримінал

Взято під варту чоловіка, що вбив свого товариша по чарці

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.05.2020, близько 22 години, в квартирі мешканця м. Прилуки між власником та його знайомим виникла сварка на ґрунті спільного розпиття спиртних напоїв, яка переросла у бійку в ході якої господарь квартири з метою спричинення тілесних ушкоджень своєму знайомому, наніс останньому один удар ногою в голову, потім два рази вдарив потерпілого головою об стіну після чого, взявши до рук дерев’яний держак від лопати та завдав ним три удари по голові потерпілого, спричинивши останньому тілесні ушкодження у вигляді: відкритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку важкого ступеня, численних скалкових відкритих переломів склепіння черепа, численних забійних ран голови, травматичного шоку 4 ступеня та мозкової коми, які  відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік вдарив у шию ножем свого товариша по чарці

В результаті отриманих тілесних ушкоджень, потерпілого було госпіталізовано до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Прилуцької ЦМЛ, де 24.05.2020 останній помер від отриманих тілесних ушкоджень.

Завдяки принципової позиції сторони обвинувачення, в сукупності зібрано доказів, правопорушникуповідомлено про підозру за ч. 2 ст. 121 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 26.05.2020 обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:

Згідно ч.2 ст.121 КК України умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, — карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button