Кримінал

З початку нерестової заборони на Чернігівщині зафіксовано 28 порушень

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області продовжує вживати заходи по недопущенню порушень природоохоронного законодавства у період весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів на водоймах області.

З початку нерестової заборони фахівцями Державної екологічної інспекції у Чернігівській області виявлено 28 порушень, вилучено 17 сіткових заборонених знарядь добування водних біоресурсів загальною довжиною майже 650 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 21 травня відкривається сезон рибальства на річках Чернігівщини

Державна екологічна інспекція у Чернігівській області вкотре нагадує, що добування (вилов) водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега заборонено:

— до 10 червня (включно) – у всіх водосховищах;

— до 20 травня (включно) – у всіх річках в кореневих водах;

— до 30 червня (включно) – в придатковій системі водойм (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені).

Заборонено також пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден у заборонених місцях у період нересту, на нерестовищах, за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Наголошуємо, що посилення заходів по виявленню фактів браконьєрства під час весняно-літньої нерестової заборони  на території Чернігівської області тривають.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button