Кримінал

За два місяці на Чернігівщині спіймали понад дві сотні п’яних водіїв

Від початку року групи реагування патрульної поліції в Чернігівській області виявили понад дві сотні відчайдухів, які сіли за кермо напідпитку. У найбільш п’яного водія в крові виявилося 2,5 проміле алкоголю – тобто він сам випив пляшку горілки.

За два перші місяці 2019 року в Чернігівській області (без урахування міста Чернігова) поліцейські виявили 230 осіб, які кермували у стані алкогольного сп’яніння. Для порівняння: за аналогічний період 2018 року таких було три сотні осіб.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поліція затримала п’яного водія

Кількість людей напідпитку за кермом зменшилася не лише через великі штрафи, а й тому, що населені пункти Чернігівської області регулярно патрулюють групи реагування патрульної поліції.

Проте деякі відчайдухи знову й знову сідають за кермо напідпитку. Скажімо, після першого разу суд оштрафував водія на 10 200 гривень, вилучив у нього права та видав талон тимчасового дозволу на керування терміном на три місяці.

Протягом цього часу він може попастися групі реагування патрульної поліції до п’яти разів. На п’яного водія поліція складає адмінпротокол за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальний штраф – 40 800 гривень.

Напідпитку за кермо сідають як водії мотоциклів, так і легкових автомобілів. Нещодавно групи реагування патрульної поліції в Чернігівській області застали за кермом навіть п’яних водіїв вантажівки та автокрану.

Ще статті по темі

Back to top button