Кримінал

За хабарництво судитимуть чиновника Держпродспоживслужби з Чернігівщини

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за фактом прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у червні 2023 року, виявивши невідповідність складу пестицидів та агрохімікатів вимогам санітарного законодавства, висловив прохання представнику Товариства з обмеженою відповідальністю та одержав від нього неправомірну вигоду у вигляді паливних карток у кількості 500 л, з яких 250 л дизельного палива та 250 л бензину, загальною вартістю 22 тис. грн за позитивне вирішення питання та отримання санітарного паспорту на право одержання, зберігання і застосування пестицидів та мінеральних добрив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителя Чернігівської області судитимуть за незаконне використання благодійних пожертв

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button