Кримінал

За матеріалами СБУ затриманому на хабарі прокурору оголошено про підозру (Фото)

Викритому на хабарі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України прокурору одного з відділів прокуратури Чернігівської області оголошено про підозру в скоєнні злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На хабарі викрили керівника державної виконавчої служби Чернігівщини

Оперативники спецслужби встановили, що прокурор запропонував місцевому жителю за дві тисячі доларів США повернути автомобіль, раніше вилучений у його родича в межах кримінального провадження. За вказану суму зловмисник обіцяв сприяти у прийнятті необхідного процесуального рішення суддею Деснянського районного суду Чернігова, з яким він попередньо узгодив механізм повернення транспортного засобу.

Правоохоронці затримали прокурора згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання другої частини неправомірної вигоди та прийняття суддею обумовленого рішення.

Наразі затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин вчиненого правопорушення та притягнення до відповідальності інших осіб можливо причетних до протиправної діяльності.

Як ми повідомляли, на Чернігівщині затримали прокурора за отримання хабара.

Джерело: прес-центр СБ України

Ще статті по темі

Back to top button