Кримінал

За незаконне поводження зі зброєю жителя Чернігівського району засудили до 9 років в’язниці

За публічного обвинувачення прокурорів Козелецької окружної прокуратури судом визнано винним раніше неодноразово судимого 48-річного мешканця Чернігівського району в умисному вбивстві свого знайомого та незаконному поводженні з бойовими припасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Вироком суду чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі. Про це повідомляють у Козелецькій окружній прокуратурі.

Прокурором у суді доведено, що у жовтні 2022 року обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час розпиття спиртних напоїв зі своїм односельцем, через малозначний привід у процесі виниклого між ними конфлікту, завдав йому не менше як 7 ударів молотком, 4 удари ножем і 20 ударів кулаками по голові, тулубу, верхніх і нижніх кінцівках. Такі дії призвели до травматичного шоку та смерті потерпілого.

Також доведена вина обвинуваченого в придбанні, носінні та зберіганні за місцем свого мешкання оборонної осколкової гранати РГО, що є вибуховим пристроєм, і 117 бойових патронів, придатних для стрільби.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button