Кримінал

За опір працівнику та побиття поліцейського чернігівця засуджено до трьох років

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури в судовому засіданні доведено, що 15.02.2019 місцевий житель, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, в під’їзді одного з будинків по вул. П’ятницькій у м. Чернігові відмовився виконувати законні вимоги працівника поліції надати документи, що посвідчують його особу, за що був попереджений про можливість застосування до нього поліцейських заходів примусу у вигляді фізичної сили та спеціальних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець за спробу дати хабар патрульному заплатить 10 тисяч штрафу

Однак зловмисник серйозно попередження патрульного не сприйняв. Більше того, почав чинити активний фізичний опір, штовхав останнього в тулуб, хапав за руки, здійснював активний супротив при застосуванні фізичної сили та спеціальних засобів до нього. Надалі, усвідомлюючи, що потерпілий є працівником поліції, чоловік умисно наніс йому два удари руками в обличчя, чим спричинив тілесні ушкодження у вигляді набряку та забиття м’яких тканин зовнішнього носа, саден правої щоки.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні злочинів не визнав, зазначив, що працівники поліції його били та застосовували до нього сльозогінний газ.

Попри таку позицію обвинуваченого, прокурором суду надано беззаперечні докази вчинення чоловіком інкримінованих йому злочинів. Відтак, вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 16.08.2019 обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 345 КК України, та призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Набуття вироком законної сили чоловік очікуватиме в ДУ «Чернігівський СІЗО».

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button