Кримінал

За перший місяць нерестової заборони у порушників вилучено 348 кг незаконно добутої риби

У період нерестової заборони з 1 по 30 квітня інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля викрили 158 порушень правил рибальства. Зокрема, зафіксовано 63 порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 65 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та дев’ять – за ст. 88 – 1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Крім цього, складено 21 акт виявлення безхазяйного майна, згідно з яким із водойм вилучено 128 кг риби та 148 од. сіток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалки за тиждень 33 рази порушили рибоохоронне законодавство

У порушників вилучено 348 кг риби та 234 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів (за постановами судів та органів рибоохорони) на суму 12 750 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству у квітні, становила 42 270 грн.

Для прикладу, 1 квітня у Сосницькому районі на р. Десна, поблизу с. Бутівка затримано двох місцевих мешканців.  Чоловіки за допомогою сіток виловили 26 лящів. Збитки за цим фактом становили 4 420 грн.

5 квітня завдяки оперативним діям працівників Чернігівського рибоохоронного патруля та водної поліції, вдалося попередити масову загибель водних біоресурсів на р. Десна. А саме, поблизу с. Ушня Менського району було виявлено мешканця м. Мена. Правопорушник намагався порибалити з човна за допомогою електроструму. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом із застосуванням електроструму). Електровудку в комплекті та човен з двигуном вилучено поліцією.

На ринках Прилуцького, Варвинського, Ічнянського, Ріпкинського, Чернігівського, Козелецького районів та м. Чернігів за місяць зафіксовано дев’ять випадків незаконного продажу риби. Всього на стихійних точках вилучено 57 кг різноманітної живої риби на яку були відсутні будь-які документи.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button