Кримінал

За порубку дубів відповідатимуть у суді

Прилуцькою місцевою прокуратурою 28.11.2018 р. в одному з сіл Прилуцького району виявлено групу осіб, які за попередньою змовою між собою здійснювали незаконну порубку дерев породи дуб.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що кілька мешканців Прилуцького району, з корисливих мотивів, із метою подальшого продажу товарної продукції «дров» із вересня по кінець жовтня 2018 року неподалік смт Мала Дівиця Прилуцького району в полезахисній смузі здійснили незаконну порубку близько 40 дерев породи дуб, чим спричинили шкоду навколишньому природному середовищу, зокрема матеріальну – в сумі понад 200 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині виявили вирубані дуби

Завдяки принциповій позиції Прилуцької місцевої прокуратури, ухвалами слідчого судді Прилуцького міськрайонного суду накладено арешти на знаряддя вчинення кримінального правопорушення бензопили, два вантажні автомобілі, один легковий автомобіль і незаконно здобуту деревину породи дуб, об’ємом 15 м. куб.

З огляду на професіоналізм, всебічність та оперативність проведення слідчих дій працівниками Прилуцької місцевої прокуратури 31.05.2019 та 06.06.2019 двом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 246 КК України, тобто у скоєнні незаконної порубки дерев у полезахисних лісових насадженнях, що заподіяло істотну шкоду, вчинену групою осіб за попередньою змовою.

Крім того, прокурором Прилуцької місцевої прокуратури в межах відповідного провадження до суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно організатора відповідного злочину, котре ухвалою слідчого судді задоволено та на підозрюваного покладено ряд процесуальних обов’язків, зокрема заборону покидати місце свого проживання із 18:00 до 06:00, строком на 60 діб.

У ході досудового розслідування один із підозрюваних беззастережно визнав вину у вчиненому злочині та дав викривальні показання стосовно причетності до вчиненого правопорушення іншої особи, в результаті чого в порядку ст. 469 КПК України між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку направлено до Прилуцького міськрайонного суду для розгляду та затвердження.

Прокуратура м. Прилуки

Ще статті по темі

Back to top button