Кримінал

За тиждень шахраї «видурили» в стареньких близько 100 тисяч

Протягом тижня поліцією Чернігівської області відкрито дев’ять кримінальних проваджень за статтею «шахрайство».

Зловмисники видурили в довірливих бабусь близько 100 тисяч гривень.

Про це ЧEline повідомили в секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Найчастіше громадяни потерпали від шахрайств під час купівлі-продажу товарів в інтернеті. Так, 13 жовтня житель Чернігівського району перерахував 10 тисяч гривень як передоплату за купівлю автомобіля «Деу Ланос». Інформацію про продаж автомобіля він знайшов на сайті безкоштовних оголошень. Покупець дотепер ні товару, ні грошей не отримав, а продавець після отримання грошей одразу перестав виходити на зв’язок.

Інший обдурений покупець із Сновська позбувся більше ніж 16 тисяч гривень, які перерахував через банк за придбання мотоцикла «Вайпер 150-А». Оголошення про продаж він знайшов в інтернеті. Чоловік досі мотоцикл так і не отримав, продавець на дзвінки не відповідає.

Своєрідним рекордсменом став 60-річний житель обласного центру, який перерахував на банківський рахунок шахраїв 24 тисячі гривень за купівлю автозапчастин на інтернет-сайті.

Постраждала цього тижня від шахраїв і чернігівка 1932 року народження, якій аферистка під приводом обміну грошей на нові купюри вручила сувенірні гривні з написами «Це не гроші», «Це приколи». Натомість шахрайка отримала від старенької сім тисяч справжніх гривень.

Інформацію про всі події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) – максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Поліція вкотре попереджає та застерігає бути обачними і обережними й не довіряти пропозиціям аферистів.

Ще статті по темі

Back to top button