Кримінал

Захопили двох цивільних чоловіків та помістили у «підвал смерті»: на Чернігівщині судитимуть російського командира

Слідство довело причетність 36-річного командира відділення російських військ до незаконного позбавлення волі двох беззбройних цивільних чоловіків, яких помістили у «підвал смерті» в Ягідному та згодом розстріляли. Справу направлено до суду.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

За даними досудового розслідування, 36-річний мешканець оренбурзької області рф у складі окупаційного контингенту перебував на території селі Золотинка Чернігівського району в березні 2022 року.

В середині місяця фігурант з іншими військовими без пояснення мотивів,під загрозою застосування автоматичної зброї захопили двох цивільних чоловіків та всупереч їхній волі доставили до розташування військової частини росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська збільшили використання ФПВ-дронів на Чернігівщині

Там потерпілих незаконно утримували впродовж деякого часу, після чого перевезли до сусіднього села Ягідне і помістили у шкільний «підвал смерті», де в нелюдських умовах перебували майже 400 цивільних українців.

Згодом російські окупанти, що базувалися у Ягідному, вчинили умисне вбивство обох бранців із Золотинки шляхом їх розстрілу.

Наразі слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого 36-річним командиром відділення окупантів за попередньою змовою з групою осіб (ч. 2 статті 28 ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України).

Фігуранту загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button