Кримінал

Замість «грошової допомоги» чернігівка втратила близько 17 тисяч гривень

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах.

Вчора до поліції звернулася 62-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло близько 17 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соціальній мережі вона побачила посилання про оформлення «грошової допомоги» та перейшла за посиланням. Там їй запропонували ввести реквізити та секретні паролі картки нібито для оформлення «грошової виплати» від відомої міжнародної організації. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли кошти. Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button