Кримінал

Заступнику директора одного з комунальних підприємств Чернігівської міськради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику директора одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради у зловживанні службовим становищем, що завдало істотної шкоди та спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам юридичної особи (ч. 1, 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, заступник директора, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом 2020-2023 років організував укладення близько 40 договорів про надання правової допомоги з адвокатським бюро, достовірно знаючи, що його керуюча працює на комунальному підприємстві юрисконсультом і отримує заробітну плату за ту ж саму роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівський велопатруль зупинив автівку, яка перебувала у розшуку

У результаті вказаних дій комунальне підприємство надмірно сплатило адвокатському бюро грошові кошти у розмірі понад 1 млн грн за послуги, які фактично надавались під час виконання службових обов’язків юрисконсульта комунального підприємства у робочий час.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button