Кримінал

Засудженій, яка намагалася продавати наркотики в СІЗО, додали строк у в’язниці

У листопаді поточного року Новозаводським районним судом м. Чернігова закінчено судове провадження за обвинуваченням жінки, яка утримувалася в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор», у вчиненні нею злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ перекрила канал постачання наркотиків і психотропних речовин до СІЗО Чернігова (Фото)

Жінка, будучи засудженою за вчинення крадіжок у м. Чернігові, утримувалася в СІЗО на час розгляду її скарги на рішення суду в апеляційному порядку. Під час перебування в установі ув’язнення жінка спільно з працівником поліції, який із надуманих обставин вивіз засуджену за межі СІЗО нібито для проведення слідчих (розшукових) дій, придбала наркотичні засоби у вигляді опію ацетильованого та канабісу. Зберігаючи їх при собі, намагалася пронести до установи попереднього ув’язнення для подальшого збуту наркотичних засобів особам, які там утримуються.

При  спробі пронести наркотики до СІЗО, жінка та працівник поліції були викриті співробітниками управління СБУ в Чернігівській області та прокуратури Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині інспектора слідчого ізолятора засуджено за збут наркотиків (Фото)

Судом першої інстанції 01.11.2019 ухвалено обвинувальний вирок, яким жінку визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років. До призначеного покарання суд приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно призначив їй покарання у вигляді 6 років 2 місяців позбавлення волі.

Вирок суду законної сили наразі не набув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівському СІЗО викрили міжрегіональну злочинну групу, яка збувала наркотичні засоби

Довідково: працівника поліції засуджено раніше вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова від 14.02.2018.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button