Кримінал

Завдяки матеріалам СБУ довічне ув’язнення отримав російський комбат, який закатував українського воїна під час окупації Чернігівщини 

За матеріалами Служби безпеки України до довічного ув’язнення заочно засуджено російського загарбника, який вчиняв воєнні злочини у період тимчасової окупації частини північних регіонів України. 

Засуджений – майор Даніл Коблік – командир батальйону 74-ї окремої мотострілецької бригади зс рф (м. юрга, кемеровська область). 

Згідно з даними досудового розслідування, в березні 2022 року він командував окупаційним підрозділом, який брав участь у захоплені селища Лукашівка на Чернігівщині. 

Під час каральних рейдів на території населеного пункту рашисти взяли в полон українського військового, а також викрали трьох місцевих мирних жителів. 

Потерпілих ув’язнили в одному із захоплених гаражів, де російські загарбники облаштували катівню. 

Коблік особисто «допитував» українського військовополоненого, застосовуючи до нього жахливі тортури.

Таким чином рашист намагався «вибити» з українця розвіддані про Сили оборони на території регіону. 

Однак не отримавши жодної інформації, росіянин розстріляв українського воїна з автоматичної зброї. 

Під час катування інших ув’язнених із метою отримати інформацію щодо перебування на території селища військовослужбовців ЗСУ та прихованої зброї Коблік здійснював постріли з автомата над головами потерпілих.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів, суд визнав окупанта винним за ч.2 ст. 438, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Його засуджено до довічного ув’язнення. 

Наразі злочинець переховується від правосуддя на території рф і тимчасово захопленій частині України. У зв’язку з цим Служба безпеки вживає комплексних заходів для притягнення його до відповідальності. 

Розслідування проводили співробітники СБУ Чернігівської області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань ДСР Національної поліції України за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button