Кримінал

Землевпорядник-прогульник надурив чернігівців

Поліцейські Чернігівського відділу поліції розслідують факт шахрайських дій з боку працівника Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

Про це ЧEline повідомили у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

До Чернігівського відділу поліції з Чернігівської регіональної торгово-промислової палати надійшла заява-повідомлення про те, що до них почали звертатись громадяни з претензіями про нібито невиконані організацією зобов’язання.

Скаржники стверджували, що замовляли в працівника цієї установи, інженера-землевпорядника, виготовлення землевпорядної документації і навіть оплатили вартість послуг, але досі не отримали замовлення.

У ході проведення перевірки поліцейські встановили, що всі потерпілі домовлялися з працівником, якого нещодавно звільнили за прогули. Всі вони вручали гроші особисто цьому працівнику за проведення землевпорядних робіт.

На сьогодні з такими заявами звернулося 8 чернігівців. Загальна сума сплачених ними коштів становить майже 18 тисяч гривень.

За цим фактом слідчим відділом Чернігівського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування

 

Ще статті по темі

Back to top button