Кримінал

Жінка з Корюківщини більше року продавала віртуальну біжутерію

У Корюківському районі поліція затримала жінку, яка розміщувала в інтернеті оголошення про продаж ювелірних прикрас популярного бренда, яких у неї не було. Підкуповуючи клієнтів низькими цінами, зловмисниця видурювала в покупців передплату та зникала.

Жінка мешкає в Чернігівській області, а людей дурила з усієї України. Наразі відомо про десятьох потерпілих, сума збитків одного замовлення сягала 84 тис. грн.

У ході досудового слідства встановлено, що з серпня 2016 року жінка створила фейковий інтернет-магазин у соціальних мережах «Instagram» і «Вконтакте», де тиражувала оголошення про продаж ювелірних прикрас.

У результаті дій працівників кіберполіції з працівниками оперативних підрозділів ГУНП у Чернігівській області та під дієвим процесуальним керівництвом органів прокуратури встановлено фактичне місцезнаходження зловмисниці.

Працівники відділу протидії кіберзлочинам у Чернігівській області провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання шахрайки та в її особистому автомобілі. В ході обшуків вилучена комп’ютерна техніка, яка була знаряддям вчинення злочину, і платіжні картки, на які ошукані потерпілі перераховували власні кошти. Зловмисниця намагалася переконати оперативників, нібито вона сама була ошукана постачальниками з Китаю. Однак ці покази та «хибне алібі» шахрайки спростовуються хронологією вчинення злочинів, оскільки ця особа систематично дурила людей протягом року, отже усвідомлювала протиправність своїх дій і їх суспільно-небезпечні наслідки.

Наразі поліція ретельно досліджує всі обставини діяльності зловмисниці, в результаті чого буде прийняте законне рішення в кримінальному провадженні.

Джерело: Поліція Чернігівщини

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button