Кримінал

Житель Чернігівщини хотів «відкупитися» за кермування напідпитку

У Ніжинському районі поліцейські відкрили кримінальне провадження проти нетверезого водія за спробу відкупитися від відповідальності

Поліцейські групи реагування патрульної поліції в Бобровицькій громаді Ніжинщини викрили 34-річного водія з явними ознаками сп’яніння, який спробував «залагодити справу» за 600 доларів США. Відтак, за свої дії чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Під час патрулювання автошляхів району поліцейські відділення №2 (м. Бобровиця) Ніжинського райвідділу поліції зупинили для перевірки легковий автомобіль. Спілкуючись із водієм, патрульні звернули увагу на явні ознаки сп’яніння.

Прагнучи уникнути відповідальності, громадянин запропонував поліцейським неправомірну вигоду в сумі 600 доларів США за відмову від складання адміністративних матеріалів.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Патрульні застерегли водія від таких протизаконних дій, проте чоловік наполегливо повторював свою пропозицію. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу поліції, яка задокументувала факт вчинення нетверезим водієм кримінального правопорушення.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом прокуратури розпочав провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Відносно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Таким чином, зловмисник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button