Кримінал

Житель Луганщини намагався пограбувати бабусю у Чернігові

Вчора поліція викрила 31-річного мешканця Луганщини, який спробував ошукати літню жінку з Чернігова, а потім силоміць відібрав її заощадження у валюті. Затриманому інкримінують вчинення грабежу.

15 лютого близько 12-ї години до поліції звернулася 82-річна чернігівка. Вранці їй зателефонував невідомий та сказав, що її онука нібито скоїла дорожньо-транспортну пригоду. Для того, щоб «вирішити питання» до бабусі додому прийшов незнайомець, якому вона збиралася віддати 270 євро та 230 доларів США.

Якраз у той момент, коли жінка вже приготувала всі свої заощадження для «порятунку онуки», їй зателефонувала дочка та сказала, що з онукою все гаразд, а скоєна ДТП – вигадка шахрая. Зловмисник, який вже стояв на порозі та почув розмову, силоміць вихопив з рук бабусі гроші та втік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові водії снігоприбиральної техніки працювали «під градусом» (Фото)

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

– На пошуки злочинця залучили найдосвідченіших співробітників поліції Чернігівщини. В ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів поліції вдалося встановити причетного до грабежу. Ним виявився раніше судимий мешканець Луганської області, раніше судимий за крадіжку та зберігання наркотиків. Після скоєння злочину у Чернігові підозрюваний переховувався у тимчасово орендованому житлі, – говорить керівник Чернігівського районного управління поліції Олег Калита.

Того ж дня співробітники відділу кримінальної поліції Чернігівського районного управління поліції затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У молодика вилучили мобільні телефони, банківські картки та грошові кошти.

Слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з проникненням у житло). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button