Кримінал

Житель Носівки отримав 17 років за вбивство знайомого та спробу вбити матір

Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами умисного вбивства та замаху на вбивство двох осіб (ч. 1 ст. 115, ч. 2 ст. 15  п. 1 ч. 2 ст.115 КК України).

У судовому засіданні прокурорами доведено, що 20 травня минулого року в м. Носівка у раніше неодноразово судимого 27–річного місцевого мешканця, який перебував у стані алкогольного сп’яніння після спільного розпиття спиртних напоїв разом зі своїм знайомим і матір’ю, у ході сварки виник злочинний намір, спрямований на протиправне умисне заподіяння їм смерті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Давня неприязнь закінчилася вбивством: чернігівця засуджено до 9 років позбавлення волі

Реалізуючи злочинний умисел, підсудний спочатку бив знайомого кулаками та ногами, дерев’яною палицею, намагався задушити дротом, а потім завдав п’ять ударів ножем. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці злочину.

Також постраждала матір підсудного, яку той спочатку побив до втрати свідомості, а потім намагався вбити, завдавши удару ножем у шию.

Козелецький районний суд Чернігівської області визнав підсудного винним в умисному вбивстві та замаху на вбивство двох осіб і призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. До призначеного покарання також було приєднано покарання у вигляді двох років позбавлення волі за скоєний раніше злочин, передбачений ч. 1 ст. 122 КК України. Остаточне покарання — 17 років позбавлення волі.

Наразі вирок суду не набув законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button