Кримінал

Жителька Чернігівщини поділилася досвідом, як мало не потрапила на гачок шахраїв

«Дякую дільничному поліцейському за застереження!» – мешканка селища Ріпок поділилася досвідом, як ледь не потрапила на гачок шахраїв.

Жінка отримала підозріле смс-повідомлення з пропозицією перейти за наданим посиланням, однак вчасно пригадала роз’яснення дільничного офіцера поліції щодо найбільш поширених сьогодні шахрайських схем. Відмовившись від необережної дії, 28-річна мешканка Ріпок врятувалася від шахрайства.

Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Щоб убезпечити інших громадян, жінка вирішила поділитися своєю історією.

На мобільний телефон вона отримала смс-повідомлення з незнайомого номера зі змістом «Посилка надійшла на склад і не може бути доставлена через неповну адресу. Підтвердьте свою адресу за посиланням протягом 12 годин». 

Оскільки жінка активно користується інтернетом і часто купує товари з доставкою, то вона вирішила, що до неї прямує чергова посилка. Жінка мало не перейшла негайно за посиланням, однак пригадала застереження, почуте від дільничного поліцейського. Він пояснював: «У жодному разі не переходьте за невідомими посиланнями в соцмережах, або в повідомленнях, які надходять з незнайомих номерів!»

Ще статті по темі

Back to top button