Кримінал

Жителя Чернігівщини, який зарубав сокирою свою знайому, засуджено до довічного ув’язнення

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 12 червня 2023 року залишено без змін вирок Козелецького районного суду, яким 58-річного мешканця Чернігівського району засуджено за умисне вбивство з корисливих мотивів та розбою, поєднаному з завданням тяжких тілесних ушкоджень (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що у грудні 2021 року чоловік прийшов до знайомої для отримання грошей в борг. Жінка відмовила у наданні коштів, внаслідок чого між ними виник словесний конфлікт, під час якого засуджений наніс потерпілій численні удари сокирою в область голови, яку заздалегідь взяв з собою та заволодів належним їй майном. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці події.

В апеляційному суді, сторона захисту намагалася переконати суд, що засуджений щиро кається у скоєному та просила призначити покарання у виді 15 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівські патрульні приїхали на виклик про домашнє насилля, а знайшли гранату

Проте суд визнав доводи сторони захисту безпідставними та відмовив у задоволенні апеляційних скарг, погодившись з позицією прокурора, який наполягав на справедливості покарання та звернув увагу суду на те, що засуджений раніше неодноразово судимий, відбував покарання в місцях позбавлення волі, з моменту закінчення умовно-дострокового звільнення на момент вбивства пройшло лише 4 дні, негативно характеризується, ніде не працює, зловживає спиртними напоями.

Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button