Кримінал

Знищили дерева на десятки мільйонів гривень: на Чернігівщині справу «чорних лісорубів» скерували до суду

Поліцейські завершили досудове розслідування у справі щодо мешканців Ніжинського району, які у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконну заготівлю дерев твердих порід у промислових масштабах із подальшим збутом протиправно добутої деревини третім особам. Дії зловмисників спричинили екологічну шкоду та матеріальні збитки на десятки мільйонів гривень.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Під час досудового розслідування слідчі обласної поліції спільно з оперативниками карного розшуку з’ясували структуру організованої злочинної групи, розподіл ролей у ній та алгоритм здійснення протиправної діяльності.

Поліцейські встановили, що 59-річний підприємець із Ніжинського району, маючи злочинний умисел на порубку та подальший збут великих партій деревини цінних порід без відповідних на те дозволів, організував злочинну групу, залучивши до її складу земляків.

Правоохоронці задокументували низку фактів несанкціонованої порубки. За підрахунками експертів, зловмисники знищили дерева твердих порід (дуб, акація, клен, сосна) на десятки мільйонів гривень. Зокрема, лише вартість незаконно видобутої деревини сягає 10 мільйонів гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині через обігрівач загорівся багатоквартирний будинок, загинув чоловік: подробиці

За силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» поліцейські провели санкціоновані обшуки на території помешкань фігурантів, у місцях незаконної порубки дерев і зберігання незаконно видобутої деревини. Поліцейські вилучили деревину, бензопили, транспортні засоби, документи щодо лісогосподарської діяльності, чорнові записи. Речові докази спрямовано на проведення експертних досліджень.

Наразі слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та склали обвинувальний акт щодо діяльності організованого злочинного угруповання за фактами багаторазової незаконної порубки або незаконного перевезення, зберігання та збуту лісу, що вчинені у складі організованої злочинної групи та спричинили тяжкі наслідки (ч. 4 статті 246 Кримінального кодексу України).

Матеріали завершеного кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button