Культура

Аптека-музей у Чернігові: власний рецепт глінтвейну та виготовлення «Антигрипіну»

Уже більше року в Чернігові поблизу Красної площі працює аптека-музей.

Ця аптека має свою унікальну історію, адже з моменту свого створення, в 1949 році, вона набула неабиякої популярності серед населення обласного центру та продовжує користуватися попитом і сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрилася перша в Чернігові аптека-музей (Фото)

Найцікавішим є те, що разом зі звичайною аптекою в одному приміщенні розміщені музейні експонати, зібрані з усіх куточків області. Тут проводять екскурсії у світ фармацевтики для всіх охочих. Особливо цікаво все роздивлятись і взяти участь у виготовленні справжнього порошку «Антигрипін» нашим маленьким відвідувачам, які завжди охоче приходять на екскурсії до аптеки-музею.

81981553_170992150934364_2239565169845862400_n

Тут зібрано справжній аптечний посуд, рецепти, література та приладдя тих часів, антикварні аптекарські шафи, які тривалий час використовувалися за призначенням, а сьогодні дають можливість відвідувачам ознайомитися із загадковим минулим аптекарської роботи. Всім цікаво дізнатися, як насправді створювались і зберігались ліки, різні порошки, мікстури, краплі та настоянки.

Окрім того, в аптеці можна отримати стародавній рецепт чернігівського глінтвейну, який завжди зігріє вас у холодну пору року, додасть сил для активного відпочинку та віджене хвороби. Відвідувачі аптеки з цікавістю вивчають склад рецепту та обіцяють спробувати його приготувати.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За матеріалами ТОВ «Ліки України»

Ще статті по темі

Back to top button