Культура

Чернігівщина може взяти участь у конкурсі для підтримки сфери культури

Український культурний фонд оголошує новий ЛОТ «Короткострокові культурно-мистецькі проєкти» в межах грантової програми «Відновлення культурно-мистецької діяльності». Подання заявок розпочинається з 26 липня 2023 року.

Мета нового ЛОТу — підтримка культурно-мистецьких проєктів, що направлені на збереження та підтримку сфери культури, митців та культурних діячів у деокупованих та прифронтових регіонах України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майстри Подесення: художник Олексій Потапенко (Фото)

Пріоритети ЛОТу:

  • підтримка культурно-мистецьких проєктів, направлених на культурну реінтеграцію деокупованих регіонів та відновлення культурно-мистецького життя.
  • підтримка культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на тему війни, яку росія розв’язала проти України, зокрема проблемних питань постраждалих від війни українців, в тому числі дітей, внутрішніх переселенців, волонтерського руху, присвячених меморіалізації героїчної боротьби українського народу, перспективам осмислення та переформатування культурних наративів та сенсів українського суспільства.
  • підтримка культурно-мистецьких проєктів, які сприяють зміцненню морального духу українців та єднанню світової спільноти проти російської військової та культурної експансії. 

Заявниками ЛОТу можуть бути юридична особа всіх форм власності або фізична особа-підприємець, що не менше ніж за один рік до дати оголошення конкурсного відбору зареєстрована на територіях областей, де велися бойові дії або тих, що були тимчасово окуповані росією, а саме: Київська (крім міста Києва), Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області (за виключенням тимчасово окупованих територій на момент підписання Договору про надання гранту) та має відповідний досвід діяльності у сфері культури.

Основні продукту ЛОТу: культурно-мистецький продукт (артоб’єкт, аудіозапис (синглу/альбому), концерт, виставка/експозиція/реекспозиція, вистава/п’єса, перфоманс, мурал/графіті, вироби народних промислів та ремесел, освітні та освітньо-аналітичні проєкти у сфері культури та креативних індустрій, цифровізація культурної спадщини, інклюзивні (виставка/вистава/відеоконтент/концерт)).

Докладніше — за посиланням. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button